20 januari 2022

Welke Laadpaal hoort bij mijn auto?

2 min read

De elektrische auto is in de opmars. Dat is een goede ontwikkeling natuurlijk. Elektrische auto’s zijn immers goed voor het milieu. Maar het aanschaffen van een elektrische auto levert nog steeds veel vragen op. Hoe ver kan ik ermee rijden? Wat doe ik met laden? Omdat wij deze vragen goed begrijpen geven we je hier wat tips.

1. De auto

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn de dagen dat je 50km met je elektrische auto kon rijden echt al wel voorbij.  De techniek heeft niet stilgezeten, waardoor het bereik van elektrische autos enorm verhoogt is. Met de meeste elektrische autos kun je nu gerust op vakantie, vooral ook omdat, zeker in Europa, nu langs de weg erg veel laadpalen te vinden zijn.

Toch is natuurlijk niet elke auto hetzelfde. Het is dan ook heel belangrijk dat je je realiseert waar je je auto voor gaat gebruiken. Het belangrijkste is hoe ver je denkt te moeten rijden. Denk je vaak voor werk te moeten reizen, of ga je regelmatig met de auto op vakantie, dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar een auto met een zo’n groot mogelijke accu. Voor kleinere afstanden zijn vrijwel elke elektrische auto nu goed te gebruiken.

2. De laadpaal

Schaf je een elektrisch auto aan dan moet je zeker ook thuis een laadpaal installeren. Maar waar moet je nu op letten bij een laadpaal thuis? Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke auto je hebt. Een Tesla heeft bijvoorbeeld een andere aansluiting dan bijvoorbeeld een Ford. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de kracht van de laadpaal. Veel nieuwe auto’s kunnen snelladen, maar dan je laadpaal thuis wel genoeg kracht hebben.

Er zijn veel bedrijven, zoals Cable Soolutions, die je kunnen helpen met je keuze en ervoor zorgen dat je de juiste laadpaal hebt voor je auto. Het loont dan ook om zo’n bedrijf te benaderen voor advies en een offerte. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *