20 januari 2022

Weet jij de bijtelling elektrische auto 2021?

1 min read
bijtelling elektrische auto 2021

Dat de overheid de zakelijke rijders wil stimuleren om een elektrische auto te kopen is onderhand wel duidelijk bij iedereen. Maar waarmee proberen ze dit eigenlijk te stimuleren? Als eerste zal je merken dat de bijtelling elektrische auto 2021 een stuk lager ligt dan normaal. Dit geldt overigens wel alleen bij een auto onder de 40.000 euro.

Het kiezen van een elektrische auto

Dat je hiermee bijdraagt aan het milieu en dus ook de natuur is prachtig. Maar het draagt ook zeer zeker mee aan jouw eigen portemonnee. Je betaalt namelijk maar 12% bijtelling voor een elektrische auto. Heb je liever een auto die boven de waarde van 40.000 valt? Dan moet je rekening houden met een bijtelling van maar liefst 22%. Iets hoger, maar dat mag toch wel met een dure auto nietwaar?

bijtelling elektrische auto 2021

Auto gekocht die elektrisch is?

Eindelijk de trotse eigenaar geworden van een geweldige elektrische auto? Van harte gefeliciteerd! De hoogste tijd om het kenteken over te schrijven op je eigen naam. Let er wel op dat je dit eerst doet alvorens je daadwerkelijk gaat rijden met de auto. De kans op een bekeuring wanneer jij niet de rechtmatige eigenaar bent is behoorlijk aan de hoge kant. Zorg er dus met spoed voor dat het kenteken op jouw naam wordt gezet wanneer je de rechtmatige eigenaar bent van jouw geweldige nieuwe voertuig! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *