20 januari 2022

Wat te doen in Lanzarote?

2 min read
Lanzarote

De Canarische Eilanden zijn stuk voor stuk geliefde vakantiebestemmingen. Toch is ieder eiland anders. Lanzarote bijvoorbeeld heeft veel excursies om het eiland te ontdekken en biedt bovendien veel bezienswaardigheden. Dat is dan ook een onderscheidend kenmerk, wat lekker weer en fijne stranden, hebben ze op wel meerdere plaatsen.

Lanzarote

Timanfaya National Park

Een van de must-sees in Lanzarote is het Timanfaya National park. Dit nationale park kent een ietwat aparte geschiedenis: driehonderd jaar geleden was zij namelijk het plaats delict van een van ‘s werelds grootste natuurrampen. De zes jaar durende vulkaanuitbarsting die vele dorpen heeft verwoest, is tegenwoordig omgetoverd tot een schitterend natuurgebied, met de Montañas del Fuego als hart. Dit park kun je bovendien zowel met de auto als met de dromedaris bereiken!

Cueva de los Verdes

Een andere mooie natuur-bezienswaardigheid is de Cueva de los Verdes. Dit is een verzameling van grotten die onderdeel uitmaken van een lavatunnel die duizenden jaren geleden ontstond uit een vulkaanuitbarsting. In deze grot zul je je ogen uitkijken, onder andere door de vele stalactieten. Ook zijn deze grotten akoestisch interessant. Daar wordt flink gebruik van gemaakt, want buiten het hoogseizoen worden er zelfs concerten gegeven in deze grot.

Museum César Manrique

Uiteraard mag ook een goed museum niet ontbreken. Op lanzarote is het Fundación César Manrique het museum dat je niet kan missen. Manrique is namelijk de kunstenaar en architect die de typische bouwstijl die je nu op Lanzarote ziet naar het eiland heeft gebracht. Het museum ligt bovendien bij Manrique’s voormalige woning.

Lago Verde

Terug naar de natuur: het Lago Verde, letterlijk vertaald ‘het groene meer’, is een groen meer bij een zwart lavastrand in de buurt van El Golfo. Niet alleen is dit een spektakel om te zien, maar het vissersdorpje El Golfo is op zichzelf ook een bezoekje waard vanwege de relaxte sfeer die er heerst en de goede visrestaurants. Al met al zul je hier je ogen uitkijken over het vulkanisch gesteente en de bijzondere kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *