3 december 2021

Voordelig uitkomen met auto leasen

2 min read

Een auto komt met veel gemakken, maar vraagt het gelijk ook om het nodig onderhoudt. Gooi daar ook nog eens de aanschafkosten en de afschrijving tegen. Financieel kan het dus niet gunstig uitpakken om over een eigen auto te beschikken. Met auto leasen wordt er een op maat gesneden oplossing geboden en geldt dat voor een grote groep belanghebbenden. Ook bedrijven maken vaak gebruik van auto leasen, soms zelfs als alternatief voor een eigen wagenpark.

Welke soort lease past het best bij jou?

Afhankelijk van de wensen van de klant worden er namelijk enkele leasesoorten aangeboden. Dat biedt de mogelijkheid om het voordeligst uit te komen, zeker op financieel gebied. Voor de particulier is het aantrekkelijk om auto leasen te combineren met de aanschaf van de auto. Dat wordt een financial lease genoemd en wordt de auto aan het eind van de leaseperiode eigendom van de klant. Er dient dan wel eerst een slotsom betaald te worden. Bij operational auto leasen wordt de auto niet het eigendom, maar komen alle kosten zoals die voor het onderhoud en reparaties voor rekening van de leasemaatschappij. De enige verplichting van de leasenemer zijn de maandelijkse betalingen en natuurlijk het volgooien van de tank.

Ook voor het inspelen op een tijdelijke behoefte

Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van short auto leasen en kan de auto al vanaf 1 maand worden geleased. De voorwaarden verschillen niet veel met die van de andere leasesoorten en is het ideaal om een periode mee te overbruggen waar je gegarandeerd moet zijn van een betrouwbaar vervoer. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor auto leasen verder omlaag gebracht worden, kan er ook gekozen worden uit gebruikte voertuigen. Gecombineerd met de verantwoordelijkheid voor de leasemaatschappij voor het onderhoudt van de auto en de vaste maandelijkse betalingen, is auto leasen een aantrekkelijk alternatief voor de aanschaf van een auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *