20 januari 2022

Tweedehands auto kopen? Voorkom een miskoop door op deze dingen te letten

3 min read

Als het tijd is om een auto te kopen, denken de meeste mensen alleen aan nieuwe auto's. Er zijn echter veel voordelen aan het kopen van een tweedehands auto. Het is niet alleen goedkoper, maar je kunt er ook modellen en merken vinden die niet meer in productie zijn. Voordat je echter op de markt voor een tweedehands auto springt en zomaar eentje uitkiest, zijn er enkele dingen die je in gedachten moet houden. In deze blog zullen we enkele van die dingen bespreken, zodat je een weloverwogen en geïnformeerde beslissing kunt nemen bij het kopen van een tweedehands auto.

Wat voor auto zoek je?

Bij het kopen van een nieuwe, tweedehands auto, wil je natuurlijk voorkomen dat je eindigt met een zware miskoop. Het is daarom verstandig om de tijd te nemen bij het uitkiezen van een auto, en eerst te bedenken wat voor auto je precies zoekt. Wat zijn je wensen en behoeften? Wil je een oudere auto, of een auto die wat recenter op de markt is gebracht? Misschien wil je graag een old timer. Dan is het wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je daar waarschijnlijk veel onderhoud aan zult hebben. Ook kan het zijn dat je bepaalde onderdelen voor die specifieke auto die jij wilt niet meer kunt krijgen. Een auto die recenter op de markt is verschenen is echter niet meteen beter. Ook daar kun je veel kwijt zijn aan onderhoud, afhankelijk van hoe de vorige eigenaar met de auto om is gegaan.

Neem iemand mee met verstand van auto's

Het nadeel van een tweedehands auto kopen, is dat het lastig is om van tevoren te zien hoeveel onderhoud de auto nodig heeft vanaf het moment dat je hem koopt. De verkoper kan heel eerlijk zijn over alle gebreken van de auto, maar er zijn ook genoeg verkopers die bepaalde informatie achterwege laten, omdat ze gewoon zo snel mogelijk van hun auto af willen en er het maximale voor willen krijgen qua prijs. Als je zelf nogal een leek bent op het gebied van auto's en hoe ze technisch in elkaar zitten, kan het handig zijn om een vriend of familielid mee te nemen die wel verstand heeft van auto's en onderdelen. Misschien zelfs een automonteur. Deze mensen zien meestal de kleine gebreken die jij zelf makkelijk over het hoofd ziet.

Doe een RDW check voor de dagwaarde

Als je een tweedehands auto koopt, is een groot voordeel dat je kunt onderhandelen over de prijs. Zo kun je een hele gunstige deal afsluiten voor een auto die nieuw misschien wel het dubbele, als niet meer, kost. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet teveel betaald voor een specifieke auto, dan kan het verstandig zijn om een rdw check te doen. Hiermee bereken je de dagwaarde auto kenteken, zodat je precies weet wat de actuele waarde van de auto is die je op het oog hebt. De dagwaarde auto kenteken berekenen is niet alleen handig voor mensen die een auto willen kopen. Ook voor mensen die hun auto in de verkoop willen gooien en niet goed weten hoeveel ze voor hun gebruikte auto zouden kunnen vragen, kunnen baat hebben bij het doen van een rdw check.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *