20 januari 2022

Operational lease bij lease.auto

2 min read

Ben je opzoek naar een nieuwe auto maar heb je niet het budget om een splinternieuwe auto aan te schaffen. Dan kun je er voor kiezen om een auto te leasen. Dit is ook gunstig voor bedrijven. Zo kunnen ze auto’s voor zichzelf of voor de medewerkers leasen. Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een operational lease bij Lease.auto. Als je privé wilt leasen kun je kiezen voor private lease. Bij Lease.auto hebben ze 4 opties om te leasen. Buiten de twee die ik net genoemd heb, hebben ze ook nog financial lease en een autofinanciering. Bij deze twee zal je direct eigenaar worden van de auto. Dit betekent echter wel dat ook alle onderhoudskosten voor jou zullen zijn.

Voor bedrijven

Als bedrijf kan het voordelig zijn om een auto of bedrijfswagen aan te schaffen. Maar kies je dan voor operational lease of voor financial lease. Het heeft beide zijn voor en nadelen. Een voordeel van financial lease is dat de auto meteen op jouw naam komt te staan. De auto is dat helemaal van jou als jet het laatste termijn hebt betaald. Verder is dit ook meteen een nadeel. Zoals ik net hebt benoemd zullen de onderhoudskosten ook voor jou zijn hierbij. Denk dan aan eventuele reparatiekosten maar ook aan een verzekering en wegenbelasting. Als je kiest voor een operational lease heb je hier geen last van. De auto blijft namelijk op de naam van het leasebedrijf staan. Als je de auto least bij bijvoorbeeld lease.auto blijft de auto eigendom van hun. Je hoeft dan dus geen verzekering te betalen of wegenbelasting. Verder als je leasecontract afloopt zit je ook niet met de auto. Deze ben je in principe meteen kwijt. Je kunt er dan voor kiezen om een nieuw contract aan te gaan en weer een splinternieuwe auto te gaan rijden. Maar als je de auto wilt blijven rijden kun je er voor kiezen deze over te kopen van de lease maatschappij. Je hebt dan als eerste recht om deze te kopen. Als je hier niet voor kiest gaat de auto naar de veiling.

Voor particulieren

Je kunt natuurlijk ook en auto lease voor privé gebruik. Zoals ik eerder heb aangekaart zijn dit private lease en autofinanciering. Private lease lijkt op operational lease. Je zal niet de eigenaar van de auto worden en dus ook geen onderhoudskosten en dergelijke hoeven te betalen. Je hebt dus een vast maandelijks bedrag die niet zal veranderen. Autofinanciering lijkt weer meer op financial lease. Je zal de auto op jouw naam krijgen en betaald de auto in termijnen af. Als je de laatste termijn hebt betaald zal de auto helemaal van jou zijn. In de tussentijd zullen alle bijkomende kosten ook voor jou zijn. Je betaalt dus geen vast bedrag iedere maand maar wel een minimum bedrag. Ook is het mogelijk om het extra geld op af te lossen zodat de auto eerder van jou is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *