20 januari 2022

Net een motor gekocht? Sluit een motorverzekering af!

2 min read

Het is erg leuk om een nieuw rijbewijs te halen, zeker als je hier lang naar hebt uitgekeken. De meeste mensen die motor gaan rijden vinden dit erg leuk om te doen. Zij vinden het bijvoorbeeld fijn om te gaan touren. Als je een motorrijbewijs hebt, zal je proberen zo snel mogelijk ook voor jezelf een motor aan te schaffen. Echter, bij een motor die op de openbare weg rijdt hoort natuurlijk een verzekering. Een verzekering is erg handig en ook verplicht in het land. Dat komt doordat je hierdoor verzekerd bent wanneer er een ongeval plaatsvindt waardoor je schade aan je motor hebt.

 

Een motorverzekering bij Yamaha

Er zijn veel motormerken waarbij je een verzekering kunt afsluiten, zo ook bij Yamaha. Yamaha is een bekend merk en staat bekend om het gemakkelijk afsluiten van een verzekering, maar dat is niet waar het allemaal om gaat. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je de verzekering makkelijk kunt afsluiten, het gaat immers vooral om de voorwaarden van de verzekering. Bij Yamaha heb je de kans om voor jouw motor van het merk direct te verzekeren bij aankoop. Zo kan je direct de weg op als je jouw motor binnen hebt. Op die manier kun je gemakkelijk jouw Yamaha verzekeren.

Welke motorverzekeringen zijn er?

Bij Yamaha kun je kiezen uit verschillende verzekeringen, één daarvan is de WA verzekering. Dit staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en deze is verplicht. Echter, deze dekt weinig schade en wordt daarom ook wel de basis verzekering genoemd. Er is naast de WA ook de WA beperkt casco, deze dekt een stuk meer risico’s zoals diefstal, brand, natuur schade, etc. De allrisk WA volledig casco dekt erg veel en daar zit ook schade die ontstaat door een aanrijding bij, ook als jij schuldig bent. Ten slotte is er nog de WA volledig casco + drie jaar aanschaf garantie wat inhoud dat er de eerste drie jaar niets van de fiscale waarde van de motor wordt afgeschreven. De motorkleding en motorhelm zijn hierbij ook meeverzekerd.

 

Welke motorverzekering past bij jou?

Yamaha motorverzekering biedt je verschillende opties. Daarom is het goed om uit te zoeken welke verzekering bij jou past, wat voor schade jij belangrijk vindt om gedekt te hebben en wat binnen jouw budget past.

Het kan voorkomen dat jij een hoger eigen risico wilt, wat erg gemakkelijk aan te passen is. Er kan snel een premie worden uitgerekend aangezien jij dit zelf kan doen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van anderen die voor jou een premie gaan uitrekenen, dit kan tegenwoordig allemaal online. De verzekering staat erg gelijk aan de goede kwaliteit die je van Yamaha gewend bent en dit maakt het een goede combinatie. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *