3 december 2021

Motorverzekeringen, welke past bij mij?

1 min read

Je hebt net je allereerste Ducati motor aangeschaft en bekijkt nu welke motorverzekering(en) afgesloten moet(en) worden, je wil natuurlijk niet dat je gloednieuwe Ducati flinke schade oploopt zonder dat je hiervoor een goede verzekering hebt afgesloten. Je leest dat een WA-motorverzekering verplicht is, zelfs wanneer je je motor een tijdje niet gebruikt. De WA-verzekering, ook wel bekend als de Wettelijke Aansprakelijkheid, geeft je dekking over de schade die jij aanricht aan anderen of de spullen van anderen. Het is daarom ook voor anderen voor belang dat jij deze verzekering bezit. Zo is de schade tussen de twee partijen netjes op te lossen via de verzekering.

Soorten verzekeringen

Direct Motor Verzekeren biedt voor veel modellen een verzekering aan. Ze doen dit onder andere voor de Diavel, XDiavel, Multistrada, Hypermotard, Superleggera, Supersport, Scrambler en de Monster. Zo heb je, naast de WA-motorverzekering de WA+ verzekering en de Allrisk verzekering. Deze verzekeringen kunnen altijd de huidige verzekering aanvullen op het gebied van pechhulp, verkeersrechtsbijstand, schadeverzekering opzittenden en accessoires.

De Ducati motorverzekering is dus van belang om af te sluiten zodat je niet voor al te hoge onvoorziene kosten komt te staan. Wanneer je er niet uitkomt welke verzekering het beste bij je situatie past of hoe hoog de premie zal uitvallen kan je altijd naar de website van Direct Motor Verzekeren gaan. De hoogte van je premie is namelijk niet hetzelfde voor iedereen. Dit komt aan op je leeftijd, woonplaats en hoeveel jaar je geen schade hebt gereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *