3 december 2021

Lease en EV`s

2 min read
Renault forum

De elektrische auto`s zijn in opkomst. Bijna alle merken zijn EV (Electric Vehicles) aan het ontwikkelen. In een razendsnel tempo komen de nieuwste modellen op de markt met de nieuwste technieken. Het bereik wordt steeds groter, en het wordt steeds interessanter om elektrisch te gaan rijden. Maar wist u dat steeds meer mensen een elektrische auto leasen? De aanschafprijzen van de nieuwste modellen zijn nog vrij hoog. Hierdoor kiezen me\\steeds meer mensen ervoor om een auto te leasen. Wat voorheen alleen voor zakelijke rijders was, zien we nu een enorme omslag bij de particuliere (niet zakelijke) rijders.

Aanbod

Bijna maandelijks komt er wel een merk met een nieuw model uit. Op dit moment zijn dit de meest verkochte auto`s in hun segment: Midden segment: Volkswagen ID3, Opel Corsa-e en de Peugeot e-208. In het hoge segment vinden we: Tesla Model 3, Volkswagen ID4 en de Hyundai Kona. In het topsegment staat de Audi e-tron net boven de Tesla Model X. op dit moment is Mercedes ook goed op weg om hun EQ modellen op de markt te zetten. Ook komen er steeds meer kleinere modellen op de markt. 

Prijzen

Door de hoge prijzen gaan steeds meer mensen een elektrische auto leasen. Voor een vast bedrag per maand rijdt u in de nieuwste elektrische auto, zonder dat u hiervoor een enorme investering moet doen. Een Telsa Model X vindt u vanaf 101.000 euro terwijl een Audi e-tron bijna 68.000 euro kost. Een Telsa Model S blijft net onder de 50.000 euro, net als de Lexus UX en de Mercedes EQA. In de prijsklasse tussen 40.000 en 50.000 vindt u de Polestar 2, Hyundai Ioniq5, KIA EV6 en de Skoda Enyaq IV. Onder de 40.000 euro zijn op dit moment zeer veel merken en modellen te vinden.

Leasen 

Wanneer mensen elektrische auto leasen kiezen ze voor een vast bedrag per maand, waarin alles is opgenomen. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Het enige wat u zelf hoeft te betalen is het laden van de accu. De zakelijke rijder profiteert in 2021 nog van slechts 12% bijtelling (tot aanschafwaarde van 40.000 euro). Voor een auto die rijdt op diesel of benzine zullen zij 22% bijtelling moeten betalen. Ook niet zakelijke rijders kunnen ook profiteren van de voordelen die het rijden van een elektrische auto met zich meebrengt. De voordelen zijn o.a. geen wegenbelasting tot 2025, goedkoop tanken en 0% CO2 uitstoot.

Elektrischeautolease.nl

Bij Elektrischeautolease.nl vindt u alle merken en modellen in een lijst. Op deze mooie overzichtelijke site, staan alle prijzen vermeld, en kunt u alle merken en modellen met elkaar vergelijken. Vraag vrijblijvende een offerte op, en informeer naar de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *