20 januari 2022

Is jouw auto wel klaar voor de zomer?

2 min read

De zomer is in aantocht en misschien ga je wel op vakantie naar een ander land en moet je een verre reis maken. Het is daarom belangrijk om jouw auto zomerklaar te maken. Veel dingen die je moet doen om je auto klaar te maken voor de zomer kun je zelf doen, zoals vloeistoffen controleren. Remolie en airco controleren zijn dingen die wat moeilijker zijn, dus deze zou je kunnen laten nakijken bij Garage Ypenburg of Smits Auto. Als je auto klaar voor de zomer is en helemaal nagekeken is, ga je met een prettig gevoel van huis en kun je beter genieten van het zomerse weer.

Verwissel de banden

Om je veiligheid op de weg te garanderen, zijn de juiste banden essentieel. Kies daarom voor zomerbanden of all season banden in de zomer. Boven een temperatuur van zeven graden Celcius slijten winterbanden sneller, waardoor ze niet de meest veilige optie zijn voor de zomer. Zomerbanden slijten minder hard en hebben bij warme temperaturen meer grip op het wegdek dan winterbanden. All season banden worden steeds populairder in Nederland door onze koele zomers en zachte winters. Ze zijn de veilige middenweg, maar ze slijten wel sneller dan zomer- en winterbanden. Controleer voordat je weggaat ook nog even de bandenspanning van je auto.

Vloeistoffen en remmen controleren

Als je lange afstanden rijdt, gaat je auto meer olie verbruiken. Daarom is het erg belangrijk dat je het oliepeil voor de reis checkt, bijvult en reserve olie meeneemt. Als je in een bergachtig landschap bent, moet je auto harder werken dan wanneer hij in het vlakke Nederland rijdt. De auto verbruikt in heuvelachtig landschap meer vloeistoffen, vooral als het ook nog eens warm is. Zorg er daarom voor dat er genoeg koelvloeistof in je auto zit. Ook je remmen moeten harder werken als je in een gebied bent met veel heuvels. Het laatste wat je wilt is versleten remmen, dus let voor vertrek goed op of je remmen nog goed zijn. Als dit niet het geval is, gaat er een lampje branden op het dashboard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *