20 januari 2022

Hoe zit fleet management in elkaar ?  

2 min read

Tegenwoordig gebruiken erg veel bedrijven Track & Trace. Dit kan met behulp van het fleet management software. Het zorgt voor een veiligere werkomgeving, maar helpt ook de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Het klinkt allemaal heel lastig, maar het zit allemaal niet zo lastig in elkaar.

 

Wat is fleet management?

Bij fleet management worden bedrijfsvoertuigen beheerd. De basis hiervan is de tracking van voertuigen. Hierdoor kan een bedrijf nagaan of de voertuigen veilig worden gebruikt en of het goed wordt onderhouden. Het voornaamste door hierbij is om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, maar ook om de ook om de veiligheid te verbeteren.

 

Hoe werkt dit allemaal? 

De fleet management software is de basis van heel het systeem. Dit systeem heeft verschillende functies,  hierna volgen enkele functies. Als eerste de voertuig tracking, door middel van deze tracking weet het bedrijf precies waar alle voertuigen staan. Stel er gebeurt iets, dan is er bekend waar het incident plaatsvindt en kunnen er meteen mensen naartoe. Daarnaast heb je ook het rijgedrag, managers hebben inzicht over de snelheid en brandstofverbruik van een bestuurder. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om het rijgedrag van iemand te verbeteren. Ook heb je in deze software communicatie met de bestuurders. De manager kan opdrachten, berichten en instructies sturen, waarop de bestuurder meteen kan reageren. Als laatste heb je het deel “de belangrijke locaties”, op deze manier kan je handige locaties zoeken in de buurt van consumenten. Naast al deze functies zijn er nog andere functies waar je gebruik van kunt maken. 

 

Voordelen van de software 

Er zijn zoveel voordelen die de fleet management software heeft. Ten eerste een voordeel die al vaker is genoemd, de veiligheid van de bestuurder. Daarnaast helpt dit programma bij het besparen van brandstof. De brandstofprijzen zijn erg duur, dus dit is een fijn voordeel voor het bedrijf om minder geld te hoeven uitgeven aan benzine. Ook wordt het voertuigonderhoud verbeterd. Het programma biedt alles aan om de hoeveelheid onderhoud te verbeteren. Wat ook erg belangrijk is, is dat de klanttevredenheid hoger wordt.  Klanttevredenheid is tenslotte waar het bedrijf naar streeft, want zo min mogelijk klachten is een goed teken. Klanten krijgen een nauwkeurige geschatte aankomsttijd en krijgen ook een track&trace mee via de mail. 

Fleet management software is een goede investering die jij als manager kan doen en deze investering zorgt ervoor dat jouw bedrijf op verschillende vlakken verbetert. Het zit allemaal minder lastig in elkaar dan je zou denken, dus het is een perfecte investering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *