20 januari 2022

Hoe het best jouw motor verzekeren?

2 min read

Heb je net een nieuwe motor gekocht, dan moet je deze motor verzekeren. Je kunt gemakkelijk een motorverzekering vergelijken op Combimotors.nl. Zo weet je zeker dat je niet teveel gaat betalen voor jouw motorverzekering. Dan is nog wel de vraag op welke manier je jouw motor gaat verzekeren. Er zijn namelijk 3 manieren waarop je de motor kan verzekeren. Je hebt een all risk verzekering. Dit is de duurste variant maar ook de meeste dekkende verzekering. Met een all risk verzekering ben je voor alles verzekerd. Denk hierbij aan diefstal, of als er schade op de motor komt omdat er een tak van de boom is gewaaid. Ook ben je verzekerd als je zelf de motor ergens tegenaan rijdt. Als je kijkt naar de andere 2 opties, WA en WA+, ben je niet verzekerd voor schade aan jouw motor wat je zelf hebt veroorzaakt, waar je bij all risk dus ook verzekerd bent voor je eigen motor bij een aanrijding. 

Welke verzekering moet je kiezen?

Als je jouw motor gaat verzekeren wil je natuurlijk de beste motorverzekering hebben, maar ook wil je dat het dan zo goedkoop mogelijk is. Zoals ik net al noemde is een all risk verzekering de beste verzekering. Je kunt met een gerust hart de weg op omdat je overal voor bent verzekerd. Natuurlijk hoop je niet dat er iets gebeurt, maar als dat wel het geval is weet je zeker dat alles geregeld is. Als je budget iets minder groot is kun je kiezen voor een WA verzekering. Elk voertuig dat op de Nederlandse weg rijdt moet minimaal WA verzekerd zijn. WA verzekering staat voor Wettelijk Aansprakelijkheids verzekering. Bij een WA verzekering worden de kosten vergoed die jij hebt gemaakt aan een ander voertuig, mocht je zelf de oorzaak zijn van de aanrijding is jouw motor helaas niet verzekerd. Ook is de motor dan niet verzekerd bij diefstal. Bij een WA+, ook bekend als WA met beperkt casco, ben je wel verzekerd bij diefstal. Wat is de beste verzekering? Dat ligt aan hoe jij bent op de motor en op welke motor jij rijdt. Rij je op een wat oudere motor kun je beter voor een WA verzekeren. Heb je een wat duurdere motor, dan wil je natuurlijk dat deze motor beter verzekerd is en kun je kiezen voor WA+ of all risk.

Premie

Je wilt natuurlijk dat de premie zo laag mogelijk is. De laagste premie heb je bij een WA verzekering, maar de premie kan ook op een andere manier omlaag. Bij de meeste motorverzekeringen krijg je korting bij schadevrije jaren. Als je goed rijdt en geen ongelukken veroorzaakt word je dus beloond. Ook krijg je korting als je kiest voor de winterstop, dit is alleen bij een all risk verzekering. Dan heb je tijdens de wintermaanden alleen nog maar een WA verzekering, zo kun je de motor nog wel gebruiken maar betaal je wel minder per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *