20 januari 2022

Hoe bereid je je kind voor op de middelbare school?

2 min read

Het schooljaar gaat weer bijna van start. Dit betekent dus dat er weer veel kinderen zijn die voor het eerst naar de middelbare school gaan. Vooral de eerste maanden op de middelbare school kunnen erg lastig zijn voor kinderen. Zij kennen dan nog niemand en weten niet goed hoe alles eruit gaat zien op school. Daarom is het belangrijk om je kind goed voor te bereiden zodat deze spannende periode iets minder spannend wordt. Er zijn verschillende zaken die erg handig zijn voor een kind dat voor het eerst naar de middelbare school gaat. 

Koop een mooie fiets

Als je kind naar de middelbare school gaat, is dit een grote stap in zijn of haar leven. Het is dan fijn om hier met zo veel mogelijk zelfvertrouwen aan te beginnen. Dit zelfvertrouwen kun je deels aan je kind meegeven door hem of haar een mooie nieuwe fiets te geven. Je kind zal toch zelf naar school moeten fietsen waardoor je zeker weet dat de fiets vaak gebruikt zal worden. Daarnaast is het ook voor je kind erg leuk om een nieuwe fiets te hebben. Hierdoor weet je zeker dat je kind trots op school aan komt. 

Het is voor veel mensen lastig om een geschikte fiets voor hun kind uit te kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende fietsen die je zou kunnen kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een leuke Cortina transportfiets te kopen. Echter, dit is een fiets die relatief zwaar is. Hierdoor is het misschien geen goed idee om deze aan je kind te geven. Als je bang bent dat je kind het moeilijk zal krijgen met de fietstocht naar school, kun je ervoor kiezen om een Cortina elektrische fiets voor hem of haar te kopen. Zo weet je zeker dat je kind snel op school is. 

Praat met je kind

Het is van belang om met je kind te praten over wat zijn of haar verwachtingen zijn van de middelbare school. Op deze manier kun je er beter achter komen of je kind er zin in heeft of toch nog een beetje angstig is. Dit kan zowel voor je kind als voor jou erg prettig zijn.

Koop een nieuwe tas

Op de middelbare school zal je kind dagelijks een tas nodig hebben die waarschijnlijk groter is dan de tas die op de basisschool werd gebruikt. Hierdoor is het een leuk idee om je kind een nieuwe tas te geven. Laat hem of haar de tas zelf uitkiezen zodat je zeker weet dat deze in de smaak zal vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *