3 december 2021

Een step als kado voor de feestdagen geven? Volg deze tips

2 min read

Voor steppen geldt hetzelfde als voor fietsen: je verleert het nooit. En steeds meer mensen ontdekken dat steppen ook als volwassene nog ontzettend leuk is. Niet alleen dat, het is ook een erg goede workout. Bovendien is het handig te combineren met het openbaar vervoer, waardoor steeds meer forenzen ook naar de step grijpen.

Voor kinderen is de step een goede manier om aan het evenwicht te werken. Op die manier bouwen ze vertrouwen op om later te leren fietsen.

Daarom maak je met een step kind en volwassene blij. Een leuk kado dus voor deze feestdagen! Maar waar moet je op letten? Vergeljikingsplatform Steppendoejezo.nl zette een aantal tips voor jou op een rijtje.

Wat is het doel van de step?

Is het een kado voor iemand die de step gaat gebruiken voor woon-werkverkeer? Dan is een heel ander model gewenst dan voor gebruik als sportmiddel in de weekends. In het laatste geval kies je bij voorkeur een kickbike, terwijl voor de eerste optie draagbaarheid en lichtgewicht je belangrijkste eisen zijn.

Besef je ook dat voor het uithalen van stunts een heel ander type step nodig is dan voor “gewone” verplaatsing.

Wel of niet elektrisch?

Steeds meer mensen gebruiken in hun dagelijks leven een e-step, maar voordat je deze keuze maakt is het belangrijk om je te beseffen dat zij in overtreding zijn. Elektrische steps mogen officieel namelijk niet op de openbare weg in Nederland. In de praktijk wordt er niet of nauwelijks op gehandhaafd, maar het is wel een risico dat je bewust moet nemen.

Overige kenmerken

Behalve wel of geen elektrische aandrijving, zijn er nog een aantal overwegingen om te maken. Allereerst natuurlijk de stuurhoogte. Bij een goede hoogte van de step komt het stuur tussen heup en middel van de eigenaar wanneer die rechtop staat.

Een forens heeft waarschijnlijk baat bij een step met ingebouwde verlichting. Iemand die veel in de binnenstad van Amsterdam stept – over de ongelijke klinkers op de grachtengordel – zal blij zijn met extra goede vering. Het zijn allemaal zaken om mee te nemen in de aanschaf van de perfecte step.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *