20 januari 2022

Een all risk motorverzekering nemen

2 min read

Bij de aanschaf van een nieuwe motor komt ook altijd een motorverzekering kijken. Dan moet je kijken wat de beste verzekering is die bij jou past. Er zijn ten slotte veel verschillende motorverzekeringen en om erachter te komen wat de beste verzekering is voor jou kun je deze met elkaar vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een all risk motorverzekering. Als je kiest voor all risk verzekering ben je zo goed als overal voor verzekerd. Denk dan bijvoorbeeld aan diefstal of schade die jij aanricht aan jouw eigen motor. Als je kiest voor een WA verzekering zal dit niet het geval zijn. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je aanricht aan andere voertuigen. 

Welke past het best bij jou?

Het is belangrijk dat je kiest voor een motorverzekering die past bij jou en jouw motor. Het zou natuurlijk zonde zijn als je teveel betaald voor de verzekering terwijl dit helemaal niet nodig is. Soms is een all risk motorverzekering namelijk helemaal niet nodig. Een andere benaming voor een all risk motorverzekering is WA volledig casco verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA verzekering is verplicht in Nederland en zonder mag je niet de weg op. Zoals ik eerder heb genoemd is een WA verzekering minimaal en dekt het alleen de schade aan andere voertuigen. Dit kan echter een verzekering zijn die het best bij jou past. Als je van jezelf weet dat je geen ongeluk zal veroorzaken en heel voorzichtig bent met jouw motor heb je ook niet meer nodig dan een WA verzekering. Het enige nadeel van een WA verzekering is dat hij niet verzekerd is voor diefstal en schade door een storm bijvoorbeeld. Mocht je een zeer prijzige motor hebben wil je natuurlijk dat deze zeer goede motorverzekering heeft. Dan is een WA volledig casco wel de verzekering voor jou. Deze is wel duurder dan een WA verzekering maar dekt alle schade.

Hoe krijg je een lagere premie

De premie die je iedere maand moet betalen bij je motorverzekering hangt af van een aantal dingen. Ten eerste hangt het natuurlijk af van welke verzekering je kiest. Wil je een verzekeringspremie die zo laag mogelijk is kies je voor een WA verzekering. Mocht je de premie nog verder omlaag willen kun je er voor kiezen om een hoge eigen risico te nemen. Hoe hoger je eigen risico is hoe minder je per maand hoeft te betalen. Dit kan wel een probleem vormen als je wel iets hebt veroorzaakt en dus alles zelf moet betalen tot je eigen risico op is. Wat als laatste een grote rol speelt in het bepalen van de verzekeringspremie is dat waarde van de motor. Hoe hoger de waarde van de motor is hoe meer premie je moet betalen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *