20 januari 2022

De scherpst mogelijke autoruit vervangen prijzen

3 min read

U zal het nooit anders zien, u heeft net veel geld geïnvesteerd in een nieuwe auto waarna u meteen te maken krijgt met steenslag in de voorruit. Dat is vervelend, want steenslag wordt uiteraard niet gedekt door de garantie van de garage. Het is in deze situatie niet meer dan normaal dat bij veel mensen het angstzweet uitbreekt omdat men torenhoge kosten vreest voor een nieuwe autoruit. Wat velen niet weten is dat er verschillende autoruit vervangen prijzen bestaan. Het bestaan van de verschillende kosten zorgt er voor dat u niet zomaar genoegen hoeft te nemen met de duurste optie, in tegendeel. Bij het vergelijken van de verschillende prijzen voor autoruit vervangen zult u vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen originele autoruiten en autoruiten die zijn bedoeld voor de after market. Wij vertellen u graag waarom kiezen voor deze laatste de beste keuze is.

Autoruit vervangen prijzen vergelijken

Wanneer u een vergelijking uitvoert tussen de verschillende autoruiten op de markt zal het meteen opvallen dat er een zeer aanzienlijk prijsverschil bestaat tussen originele autoruiten en autoruiten die zijn bedoeld voor de after market. Dit prijsverschil wordt volgens velen veroorzaakt door de betere kwaliteit waar originele autoruiten over beschikken. Wanneer we dit wat meer in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat dit helemaal niet mogelijk is. Zowel de fabriek als de productielijn van beide type autoruiten zijn namelijk geheel hetzelfde. Dit zorgt er voor dat een autoruit voor de after market dan ook helemaal niet onder doet voor een originele autoruit. Waarom betaalt u dan zoveel meer? Vanwege de aanwezigheid van een merklogo.

Het merklogo bij originele autoruiten

De autoruit vervangen prijzen swingen de pan uit wanneer het gaat om originele autoruiten en dat allemaal vanwege het aanwezige merklogo? Inderdaad. Originele autoruiten met merklogo mogen immers uitsluitend worden verkocht door merkdealers. Dit zorgt er voor dat de standaard aankoopprijs van dergelijke ruiten veel hoger komt te liggen in vergelijking met de after market autoruiten. U moet steeds voor uzelf bepalen of de aanwezigheid van een merklogo voor u de meerprijs waard is of niet. We hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat de meeste mensen die een nieuwe autoruit willen kopen hier niet bepaald positief op zullen reageren en eigenlijk is dat niet meer dan normaal. Buiten de aanwezigheid van het merklogo op zich draagt deze immers helemaal niets bij aan uw autoruit.

Scherpe prijzen voor autoruit vervangen voor een snel herstel

Het feit dat het wel degelijk mogelijk is om schade aan één van de ruiten uit uw auto op voordelige wijze te laten herstellen zorgt er voor dat veel mensen opgelucht kunnen ademhalen. Het is voor heel wat eigenaren van een auto namelijk niet zo vanzelfsprekend om zomaar even een hoge prijs te betalen voor het vervangen van één enkele ruit in de auto. Toch is het belangrijk dat een autoruit met ruitschade zo snel mogelijk wordt vervangen door een nieuw exemplaar. We geven als voorbeeld de voorruit van een auto die bijzonder vatbaar is voor ruitschade dat wordt veroorzaakt door steenslag. Het betreft dan wel ‘maar’ een sterretje, dat neemt niet weg dat deze zeer vervelend kan zijn voor de bestuurder van het voertuig. Daarnaast kan een sterretje er voor zorgen dat de auto wordt afgekeurd voor de apk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *