3 december 2021

De remklauw van je Volvo xc70 vervangen: kun je dat zelf?

2 min read
remklauw volvo xc70

Er zijn een aantal van die onderdelen in en op je auto, die je gemakkelijk zelf kunt vervangen. Dat geldt echter niet voor alle onderdelen. Sommige moet je echt door een expert laten doen. De remklauw Volvo xc70 is bijvoorbeeld lastiger te vervangen dan bijvoorbeeld een lampje of de olie. Hoewel de olie vervangen voor veel mensen zelf wordt gedaan, is het bij de remklauw maar de vraag of dat lukt. Ontdek hier meer over dit onderdeel en wat het doet.

remklauw volvo xc70

Het remsysteem in je auto

Elke auto moet goed, snel en veilig kunnen remmen. Dat geldt ook voor een Volvo. Dit zijn vaak relatief zware auto’s dus het remsysteem moet behoorlijk wat druk op kunnen vangen. Dat gebeurt door middel van een systeem van onderdelen die samenwerken, gezamenlijk het remsysteem genoemd. Het remsysteem bestaat uit:

  1. de remschijven
  2. de remklauw
  3. remblokken
  4. een remslang
  5. remvloeistof

Al deze onderdelen werken samen om ervoor te zorgen dat je auto zo snel mogelijk stil komt te staan wanneer jij het rempedaal indrukt. Het is dus een belangrijk systeem, want een auto moet altijd goed en snel kunnen remmen om veilig deel te nemen aan het verkeer. Of het nu gaat om afremmen voor een bocht of tot stilstand komen voor een stoplicht: je hebt er je remsysteem voor nodig.

Functie van de remklauw

Een onderdeel in dat hele remsysteem is dus de remklauw. De remklauw heeft een bijzondere functie. Wanneer je in de auto zit en je remt, dan drukt de remklauw tegen de remblokken. Het is dus in feite het eerste onderdeel dat in beweging komt. De remblokken drukken daarna weer op de remschijf en zo neemt de snelheid van de auto langzaam maar zeker af. 

Vervangen van je remonderdelen

De remklauw is dus het eerste onderdeel en ook lastig zelf te vervangen. Het zit diep in je auto en is heel belangrijk. Remblokken of remschijven kun je eventueel ook zelf vervangen. Het wordt wel afgeraden als je weinig kennis hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *