20 januari 2022

3 tips om een goed autobedrijf te vinden

3 min read
betrouwbaar autobedrijf

Hoe vindt je een goed en betrouwbaar autobedrijf in je eigen regio? Het kan heel wat hoofdbrekens opleveren want je vertrouwd je heilige koe natuurlijk niet zomaar aan iedereen toe. Niet alleen wil je niet dat er onbehoorlijk mee om wordt gegaan, ook wil je natuurlijk veilig kunnen rijden. Het vinden van een goed autobedrijf is dan ook noodzakelijk. Hieronder geven we 3 tips waarop je kan letten bij het selecteren van de juiste autogarage.

1 Bekijk reviews

Oké het ligt voor de hand maar reviews zijn echt een goede manier om een beeld te vormen van een autobedrijf. Het startpunt ligt dan ook bij het online bekijken van reviews. Heeft een bedrijf veel reviews of maar een enkele, of zelf geen een! Als een bedrijf veel reviews heeft zullen die er bewust naar vragen bij hun klanten. Dat doen ze natuurlijk vooral bij tevreden klanten zul je zelf denken. Dat klopt, maar het omgekeerde geldt ook! Namelijk dat klanten die niet tevreden zijn, zelf juist initiatief nemen om hun ongenoegen te uiten via een review. Dus als de garage er een rommeltje van maakt zul je dat terug zien in de reviews. Sorteer de reviews op verschillende manieren. Bekijk de nieuwste, de beste en ook de slechtste. Hierdoor krijg je een goed beeld van de stand van zaken.

2 Bekijk het autobedrijf van dichtbij

Alleen het vinden van het autobedrijf uit je regio met de beste reviews is niet voldoende. Ga nu verder op onderzoek uit. Bel eens naar het bedrijf en luister goed hoe je te woord wordt gestaan. Is dit vriendelijk en krijg je eerlijk advies, hebben ze het druk (goed teken!) en wordt er überhaupt wel opgenomen? Het gaat immers niet alleen om het technisch goed kunnen onderhouden en repareren van je auto maar ook hoe er met jou als klant wordt omgegaan. Voel je je serieus genomen? Wil men je echt goed helpen? Je kan ook eens langsgaan bij het bedrijf. Kijk of het er netjes bij ligt, welke mensen er werken en hoe is de sfeer. Voel je je er prettig of voelt het een beetje louge aan? Heeft het bedrijf ook leenauto’s en zien die er netjes uit?

3 Is het bedrijf aangesloten bij de BOVAG?

Je zou kunnen zeggen dat deze op 1 zou moeten staan maar dat doen we bewust niet. Er zijn namelijk prima autobedrijven die niet aangesloten zijn bij de Bovag organisatie. Het is echter een pré als ze dit wel zijn want dit geeft extra zekerheid en bij onenigheid kan Bovag bemiddelen.

Extra tip: vraag in je kennissenkring

Naast deze drie tips, om een goed en betrouwbaar autobedrijf te vinden, is het natuurlijk ook goed om eens rond te vragen in je kennissenkring. Er zijn vast mensen in je omgeving die eerlijk hun ervaringen met een autobedrijf kunnen vertellen. Vraag wel door! Wat hebben ze laten doen aan hun auto en wat was er echt goed of niet. De ene persoon is alleen tevreden als het zo goedkoop mogelijk is en de andere vind het vooral belangrijk dat de receptioniste zo’n knappe vrouw is. Bepaal voor jezelf welke waarde je hecht aan dit soort argumenten voor je je keuze maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *